Snelle aanhoudingen na explosie

Snelle aanhoudingen na explosie

Geplaatst op 29 februari 2024, om 11:25 uur

AMSTERDAM – In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een explosie aan Geldershoofd in Amsterdam Zuidoost. De verdachten zijn vastgezet voor verdere onderzoek. Het rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Omstreeks 2.10 uur ontving de politie meerdere meldingen van een luide knal op de vijfde verdieping van een flat aan Geldershoofd. Na onderzoek bleek dat een explosief was afgegaan bij een van de woningen op de galerij. Hierbij raakten enkele ramen beschadigd en ontstonden brandplekken op de vloer en deurpost. Gelukkig raakte niemand gewond. Volgens getuigen zou na de explosie een persoon in een grijs trainingspak met een capuchon op weg zijn gerend richting de bushalte. Op basis van verdere analyse en het signalement konden agenten kort daarna twee verdachten in de omgeving aanhouden: een 42-jarige verdachte zonder vast adres en een 24-jarige Amsterdammer. Beide mannen zijn vastgezet voor verhoor.

Hoewel er al arrestaties zijn verricht, blijft de recherche afhankelijk van de hulp van getuigen. Heeft u iets opgemerkt voor, tijdens of na de explosie? Heeft u mogelijk beeldmateriaal van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams? De recherche nodigt u uit om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.