Poging tot beroving met vuurwapen op parkeerplaats bij hotel

Poging tot beroving met vuurwapen op parkeerplaats bij hotel

Geplaatst op 29 februari 2024, om 15:50 uur

AMSTERDAM – Zondag, rond 01:30 uur, vond er een poging tot beroving plaats op het Piarcoplein in Amsterdam West, waarbij een man werd bedreigd met een vuurwapen.

De politie is op zoek naar getuigen. Het incident vond plaats op een parkeerplaats bij een hotel op het Piarcoplein, nabij station Sloterdijk. Om 01:25 uur benaderden twee mannen het slachtoffer in een poging zijn horloge te stelen, maar zij slaagden hier niet in. Vervolgens vluchtten de verdachten in een grijze Volkswagen Golf in de richting van de Radarweg en Haarlemmerweg. Dankzij de snelle reactie en medewerking van het slachtoffer en getuigen werd de auto in de buurt gevonden en werden de verdachten gearresteerd. Hoewel het slachtoffer ernstig geschrokken is, heeft hij gelukkig geen letsel opgelopen.

Ondanks de aanhoudingen zoekt de politie nog steeds naar getuigen om het onderzoek te ondersteunen. Tevens wordt hulp gevraagd bij het verzamelen van videobeelden waar mogelijk de verdachten en het slachtoffer op te zien zijn.