Man aangehouden op verdenking van ladingdiefstallen

Man aangehouden op verdenking van ladingdiefstallen

Geplaatst op 29 februari 2024, om 14:30 uur

MOERDIJK – Op woensdagochtend heeft de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant een 58-jarige man gearresteerd in zijn woning in Heerle. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij zeven ladingdiefstallen in 2023, waarbij een totale schade van meer dan 600.000 euro is ontstaan.

Het onderzoek begon na een melding van de diefstal van een lading zonnepanelen ter waarde van bijna 100.000 euro, die ontdekt werd op 15 juni 2023 in de haven van Moerdijk. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte niet alleen betrokken was bij deze diefstal, maar ook bij andere ladingdiefstallen tussen 17 mei en 18 december in Rotterdam, Breda, Rijsbergen, Waddinxveen en Etten-Leur. In totaal werden meer dan 3.700 zonnepanelen met een waarde van 400.000 euro gestolen, evenals twee ladingen alcoholische drank en een lading gereedschap.

Bij de arrestatie van de verdachte werd ook een niet-operationele hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning, die in beslag is genomen en zal worden vernietigd. Daarnaast is 410 gram hennep en een middel voor de productie van synthetische drugs in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex voor verder onderzoek en verhoor, waar hij nog steeds vastzit.