Grote uitslaande brand in leegstaande woning

Grote uitslaande brand in leegstaande woning

Geplaatst op 29 februari 2024, om 07:27 uur

BLESSE – In De Blesse is woensdagavond een grote brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Domeinenweg.

De ontdekking van de brand vond plaats rond kwart voor elf ’s avonds, waarna diverse brandweerteams uit Wolvega, Oldemarkt en een hoogwerker uit Steenwijk met spoed ter plaatse gingen. Eenmaal aangekomen werd de brandweer geconfronteerd met een hevige brand, met het dak van de oude boerderij volledig in vlammen. Hierdoor werd de situatie opgeschaald naar een ‘grote brand’, wat leidde tot de inzet van grootwatertransport uit Joure en een extra blusvoertuig uit Noordwolde.

Dankzij een snelle inzet wist de brandweer het vuur snel te blussen, waardoor niet alle opgeroepen eenheden nodig waren. Ondanks de snelle respons liep het gebouw ernstige schade op. De oorsprong van de brand is nog onduidelijk.

Foto’s: 112Stellingwerf