Dronken minderjarige fietser botst tegen auto

Dronken minderjarige fietser botst tegen auto

Geplaatst op 29 februari 2024, om 07:47 uur

BARNEVELD – Op de Valkseweg is woensdagavond rond 22:50 uur een jongeman met de fiets tegen een zijkant van een personenauto gereden.

De jonge fietser kwam ten val en hield een gescheurde broek en wond aan zijn knie over aan het ongeval over. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Marconistraat. De vrouw in de auto raakte niet gewond. Echter bleek de jongen op de fiets dusdanig onder invloed te zijn dat hij mee moest naar het politie bureau voor een tweede adem analyse.

Omdat hij minder jarig is, en hij dus geen rijbewijs heeft kan de politie deze niet invorderen. Wel kan hij een flinke boete tegemoet zien en zal hij de aangerichte schade bij de automobiliste zelf moeten betalen. Het voorwiel van de fiets brak door de aanrijding af.

Foto’s: William Harthoorn / Persbureau Heitink