Mensen onwel door pepperspray festival in GelreDome.

Mensen onwel door pepperspray festival in GelreDome.

Geplaatst op 24 februari 2024, om 22:01 uur

ARNHEM – Zaterdagavond zijn de hulpdiensten opgeroepen voor melding chemische stoffen in het GelreDome tijdens het evenement Free your mind.

Rond 20:00 uur kwamen meerdere ambulances en de brandweer ter plaatste. De woordvoerder van de veiligheidsdienst – gezondheidsregio Marco Misset laat weten dat het vermoedelijk gaat om pepperspray. De brandweer heeft metingen verricht. In een korte tijd kwamen meerdere mensen naar de eerste hulp. Uitvoorzorg is er groot opgeschaald.

Meerdere mensen zijn gecontroleerd maar konden hun weg vervolgens tijdens het festival of gingen naar huis. Pepperspray word vaker tijdens grote incidenten gebruikt om spullen te stelen, zodat men is afgeleid.

Foto: Persbureau Heitink