Wegpiraat op de vlucht met drie jonge kinderen op de achterbank

Wegpiraat op de vlucht met drie jonge kinderen op de achterbank

Geplaatst op 22 februari 2024, om 08:05 uur

HELVOIRT – Gisteravond reden agenten op de N65 ter hoogte Helvoirt. Daar zagen ze een voertuig rijden met een hoge snelheid. Hierop werd een stopteken gegeven aan de bestuurder van het voertuig. De bestuurder dacht hier helaas anders over en gaf flink gas in plaats van snelheid te verminderen en het stopteken op te volgen. De optische en geluidssignalen werden aangezet, maar de bestuurder reed al gauw 150 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

De achtervolging werd ingezet en de snelweg richting ‘s-Hertogenbosch werd opgereden. agenten zagen dat de bestuurder de verkeersregels niet zo nauw nam. De bestuurder bereikte inmiddels een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur, haalde meermaals in over de vluchtstrook, negeerde het rode verkeerslicht, sneed meerdere weggebruikers af en hij reed zelfs tegen het verkeer in op de snelweg.

Toen de agenten het voertuig wegens het spookrijden niet meer konden bij blijven, stond politie ‘s-Hertogenbosch klaar om het voertuig verder te volgen. Na wederom een achtervolging werd het voertuig geparkeerd, stapte de bestuurder het voertuig uit en rende deze van het voertuig weg. De agenten zijn op dat moment helaas de bestuurder uit het oog verloren, maar de helikopter die vanuit de lucht meekeek niet. De helikopter zag doormiddel van de warmte camera waar de man verstopt zat waarna hij is aangehouden.

Als klap op de vuurpijl zaten er gedurende de achtervolging en het spookrijden, drie kleine kinderen van onder de 6 jaar op de achterbank. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Verder heeft de politie gezien de kinderen een melding bij Veilig Thuis gemaakt en kan de bestuurder rekenen op een flink aantal boetes.