Politie houdt verdachten brandstofdiefstal aan

Politie houdt verdachten brandstofdiefstal aan

Geplaatst op 22 februari 2024, om 18:12 uur

YERSEKE – De politie heeft woensdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof op een bedrijfsterrein aan de Zanddijk in Yerseke, Zeeland. De verdachten zijn een 31-jarige inwoner van Goes, een 41-jarige inwoner van Kruiningen en een 27-jarige man uit Polen zonder vast adres in Nederland.

Agenten werden rond 21.50 uur naar de Zanddijk gestuurd na een melding over een verdachte situatie. Bewoners van Yerseke hadden gereageerd op een bericht over deze situatie in een Whatsapp-groep. Een buurtbewoner informeerde de agenten dat een verdachte auto bij een bedrijf op de Zanddijk had gestaan en dat de drie inzittenden waren gevlucht. Op aanwijzingen van omstanders vonden de agenten de auto van het drietal bij de kruising van de Zanddijk en de Molendijk. Ze hielden één verdachte, een 41-jarige man uit Kruiningen, aan op de Zanddijk. Andere bewoners hadden de andere twee verdachten, een 31-jarige man uit Goes en een man zonder vast adres in Nederland, staande gehouden op verschillende locaties.

Het drietal wordt ervan verdacht geprobeerd te hebben brandstof te stelen. Onder een vrachtwagen op het bedrijfsterrein vond de politie een jerrycan vol diesel. Bovendien rook één van de verdachten sterk naar diesel. De mannen zijn overgebracht naar Torentijd en zitten vast voor onderzoek en verhoor. De auto waarin ze reden is in beslag genomen.