Politie houdt nieuwe verdachte (15) aan in onderzoek naar schietincident

Politie houdt nieuwe verdachte (15) aan in onderzoek naar schietincident

Geplaatst op 22 februari 2024, om 12:52 uur

PURMEREND – De politie heeft in het onderzoek naar een schietincident bij het treinstation in Purmerend op maandagavond 12 februari een nieuwe verdachte aangehouden. Het betreft een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De arrestatie vond plaats op woensdagmiddag in Amsterdam. De verdachte zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Op maandagavond 12 februari ontving de politie omstreeks 20.05 uur melding van het schietincident, waarbij een 19-jarige man uit Purmerend is overleden. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond en verblijft momenteel nog in het ziekenhuis. Op dinsdag 13 februari werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij blijft vastzitten. Op woensdag 14 februari verrichtte de politie nog eens twee aanhoudingen. De 18-jarige man uit Amsterdam zit nog steeds vast, terwijl de 16-jarige jongen uit Purmerend is vrijgelaten. Hij blijft echter verdachte in het onderzoek.

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest voor het schietincident. Dit wordt verder onderzocht en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.