Mogelijke drugsdealer (18) aangehouden

Mogelijke drugsdealer (18) aangehouden

Geplaatst op 22 februari 2024, om 13:56 uur

AMSTERDAM – Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige man gearresteerd op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij zijn aanhouding, na een korte achtervolging op de Singel, trof de politie meer dan 100 gripzakjes aan met vermoedelijk verdovende middelen.

Tijdens een surveillancedienst viel een scooterrijder rond 1.20 uur op bij agenten vanwege een defecte voorverlichting. De agenten besloten de man aan te houden en zijn identiteit en scooter te controleren. De man weigerde echter mee te werken aan het onderzoek en kwam zenuwachtig over volgens de agenten. De politie wilde vervolgens het chassisnummer van de scooter controleren, dat zich onder de buddyseat bevond. Een van de agenten verzocht de bestuurder de buddyseat te openen, waarbij ze een blauwe tas ontdekten met veel gripzakjes erin. Toen de agenten de man hiermee wilden confronteren, pakte hij de tas en sloeg op de vlucht. Na een korte achtervolging te voet werd de man aangehouden op de Heerengracht. Tijdens zijn vlucht had de bestuurder de tas in het water gegooid, maar de politie wist de tas te bergen en trof meer dan 100 gripzakjes aan. Bij de fouillering van de verdachte werden nog meer gripzakjes met vermoedelijk drugs en een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen, die in beslag zijn genomen.

De inhoud van de zakjes zal worden onderzocht door de Forensische Opsporing. De man zit momenteel vast en wordt verhoord.