10 jaar cel voor vader die dochtertje van 4 maanden doodde

10 jaar cel voor vader die dochtertje van 4 maanden doodde

Geplaatst op 22 februari 2024, om 15:17 uur

VUGHT – Een 25-jarige man uit Vught is donderdag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn 4 maanden oude dochtertje. De rechter in Den Bosch heeft dit dondermiddag bepaald, waarbij de officier van justitie aanvankelijk veertien jaar celstraf eiste. Het meisje werd meerdere keren ernstig mishandeld, met onder meer interne bloedingen en gebroken ribben tot gevolg.

Deskundigen hebben vastgesteld dat de baby hersenschade, gebroken ribben, longkneuzingen en bloeduitstortingen in haar schedel en ogen had. Het vermoeden is dat het kind waarschijnlijk gestompt, met kracht vastgepakt, door elkaar geschud of geslagen is met een riem of snoer. Sommige van de verwondingen waren al weken oud, terwijl anderen slechts enkele uren voor het overlijden van het meisje zijn toegebracht. De avond voor haar dood was de vader alleen thuis met haar, waarbij hij op Google zocht naar termen als ‘baby slap en wil niet wakker worden’. De vader ontkent nog steeds zijn verantwoordelijkheid voor het fatale letsel en minimaliseert zijn aandeel. De rechtbank oordeelt echter dat hij de schuld onterecht op zijn partner afschuift en zijn mishandelingen bagatelliseert. Hij heeft ook geweigerd mee te werken aan persoonlijkheidsonderzoeken.

Daarnaast heeft de man zijn partner meerdere keren mishandeld, zelfs toen zij hoogzwanger was en kort na de geboorte van hun kind. De rechtbank heeft de man ook veroordeeld tot het betalen van bijna 52.000 euro schadevergoeding aan de moeder van het meisje.