Rellen Fruitweg Den Haag in Opsporing Verzocht

Rellen Fruitweg Den Haag in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 20 februari 2024, om 15:11 uur

DEN HAAG – In Opsporing Verzocht is er vanavond aandacht voor de rellen die zaterdagavond 17 februari uitbraken rond een zalencentrum aan de Fruitweg. Dit gebeurde nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Dankzij het optreden van de politie werd voorkomen dat de relschoppers de andere groep bereikte. De politie komt graag in contact met getuigen van deze rellen.

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Hier raakten voor zover nu bekend twaalf agenten gewond. Dertien verdachten zijn aangehouden. Relschoppers gooiden met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten en de brandweer. Sommigen hadden slagvoorwerpen bij zich. De burgemeester van Den Haag gaf een noodbevel af en toestemming voor de inzet van de Mobiele Eenheid en traangas. Bij de ongeregeldheden gingen ook twee politieauto’s en een touringcar in vlammen op. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze ernstige ongeregeldheden. De politie vraagt getuigen zich te melden en doet een oproep om beelden van camera’s, videodeurbellen en dashcam’s te delen.

Uitzending
Opsporing Verzocht is vanavond te zien om 20.25 uur op NPO2. Op woensdag is de herhaling van Opsporing Verzocht om 13.25 uur op NPO2.