Politie gebruikt stroomstootwapen tijdens incident

Politie gebruikt stroomstootwapen tijdens incident

Geplaatst op 16 februari 2024, om 17:22 uur

VELP – In een woning aan de Doctor van Voorthuijsenstraat is vrijdagochtend een man gewond geraakt nadat de politie het stroomstootwapen heeft ingezet.

Vrijdagochtend was de Dierenpolitie samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn aanwezig bij de woning in verband met mogelijk verwaarloosde katten. Omdat de man bekend was met dat hij de deur vaak niet open deed was er ook een machtiging voor de politie om de woning te betreden. Toen de politie de woning in kwam, raakte de verdachte in paniek en heeft zichzelf verwond. Ook richtte hij zich tot de politie waardoor de agenten het stroomstootwapen hebben ingezet. De verdachte raakte gewond en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Na het incident werd door de politie een mes in beslag genomen. De politie wil hier niets over kwijt. Wel laat de woordvoerder weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de zaak.

Foto’s: Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink