Politieagent aangevallen door drie mannen in centrum

Politieagent aangevallen door drie mannen in centrum

Geplaatst op 14 februari 2024, om 15:39 uur

BARNEVELD – In de vroege ochtenduren van afgelopen zaterdag, rond 04:00 uur, bevond een politieagent zich in het centrum van Barneveld vanwege een recent gepleegde inbraak. Terwijl hij zijn dienst vervulde, benaderden drie mannen, duidelijk onder invloed van alcohol, hem en begonnen hem lastig te vallen, ondanks dat ze niets te maken hadden met de inbraak. Ondanks uitleg over zijn aanwezigheid, bleven de mannen onplezierig gedrag vertonen, schreeuwend en dreigend. Om verder te gaan met zijn werk, koos de agent ervoor om zich uit de situatie terug te trekken, maar de mannen bleven hem volgen en lastigvallen. Toen zij fysiek agressief werden en niet reageerden op waarschuwingen, riep de agent via de portofoon hulp in van collega’s.

De situatie escaleerde toen de mannen de agent vastpakten en één van hen hem bij de nek greep. Ondanks zijn pogingen om te ontsnappen, werden de mannen steeds agressiever en probeerden ze hem te slaan. In een moment van angst pakte de agent zijn stroomstootwapen en dreigde ermee, wat tijdelijk de aanval stopte, maar kort daarna hervatten de mannen hun agressie. Het stroomstootwapen werd uiteindelijk ingezet tegen een van de mannen, waarna meerdere collega’s arriveerden en alle drie de verdachten konden worden gearresteerd. Tijdens de aanhouding werden de agenten geconfronteerd met beledigingen en bedreigingen. Na de confrontatie ontdekte de agent dat hij een stuk van zijn tand had gebroken tijdens de worsteling.

Geweld tegen politieagenten en hulpverleners is een realiteit, ook in dit werkgebied. Het is onaanvaardbaar dat een agent tijdens zijn werk op deze manier wordt belaagd laat de politie weten op Facebook. Als gevolg van het incident moesten de agenten hun actie rondom de inbraak staken, wat resulteerde in het niet kunnen arresteren van verdachten.