Politie verhoort zeer jonge verdachte die fiets van brug gooide op man

Politie verhoort zeer jonge verdachte die fiets van brug gooide op man

Geplaatst op 14 februari 2024, om 13:12 uur

ARNHEM – De politie heeft een zeer jonge verdachte ondervraagd in verband met het incident waarbij een fiets op een man uit Arnhem werd gegooid bij winkelcentrum Kronenburg, zoals gemeld door De Gelderlander. Verdere details worden niet verstrekt vanwege de privacy van de jonge verdachte.

Het meisje maakte deel uit van een groepje minderjarige meisjes op zondagmiddag 4 februari. Tegen het einde van de middag gooiden zij een fiets van de loopbrug die uitkomt in het winkelcentrum. Op dat moment liep een jonge man onder de loopbrug door. Hij was onderweg van de bushalte aan de Burgemeester Matsersingel naar Kronenburg om zijn vriendin op te halen, maar werd vol geraakt door de fiets die van ongeveer tien meter hoog op zijn hoofd viel. Hij liep twee diepe snijwonden en een gebroken nekwervel op. In het ziekenhuis werd hem verteld dat hij veel geluk heeft gehad.

Op camerabeelden is een groepje van vijf jonge meiden te zien die na het incident het winkelcentrum in vluchtten. Ook op andere beelden zijn de vijf duidelijk te zien. De politie heeft bevestigd dat het onderzoek zich onder meer richt op dit groepje meiden. Of er meer meisjes verdacht worden en of zij nog zullen worden ondervraagd, wordt niet bekendgemaakt door de politie. Ook wordt niet ingegaan op de vraag hoe het onderzoek verder wordt afgehandeld.

Foto’s: Sebastiaan Kleijn / Persbureau Heitink