Update: Acht aanhoudingen na explosie in drugslab

Update: Acht aanhoudingen na explosie in drugslab

Geplaatst op 12 februari 2024, om 14:48 uur

HERVELD – Op maandag kreeg de politie een melding van een explosie in een schuur aan de Merkenhorststraat. Ter plaatse bleek in de schuur een drugslab gevestigd te zitten. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid.

Eén van de verdachten vertrok kort na de explosie in een auto en reed weg. Op basis van onderzoekinformatie werd deze persoon door de agenten van de eenheid Midden-Nederland gesignaleerd en na een korte achtervolging aangehouden op de Papendorpseweg vlakbij de A12. Deze persoon is met verwoningen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is ter plaatse gecontroleerd.

De overige zeven verdachten werden aangetroffen op het terrein waar ook het drugslab gevestigd zit. De rol van alle aangehouden verdachten wordt onderzocht. Het onderzoek naar het drugslab is in volle gang.

Foto’s: Persbureau Heitink