Aanhouding na actie van boeren bij Provinciehuis in Utrecht

Aanhouding na actie van boeren bij Provinciehuis in Utrecht

Geplaatst op 12 februari 2024, om 10:40 uur

UTRECHT – De afgelopen tijd werd op verschillende plekken in onze eenheid acties gevoerd. In Veenendaal langs de A12, in Meerkerk langs de A27 en bij Breukelen langs de A2 werden blokkades geplaatst of werd brandgesticht door de actievoerders. Ook werd er actiegevoerd bij het Utrechtse Provinciehuis.

Afgelopen vrijdag 2 februari was een grote groep demonstranten aanwezig bij het provinciehuis aan de Archimedeslaan in Utrecht. De bijeenkomst verliep rustig. Toen de demonstranten vertrokken, hebben meerdere van hen een grote hoeveelheid mest op straat voor het toegangshek van het Provinciehuis geloosd. Ook werd er bouwafval gedumpt. De politie is een onderzoek gestart.

Op maandag 12 februari is een 23-jarige man uit Renswoude buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het overtreden van de wet milieubeheer. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.