Verdacht pakketje gevonden, woningen en horeca ontruimd

Verdacht pakketje gevonden, woningen en horeca ontruimd

Geplaatst op 7 februari 2024, om 21:09 uur

VEENENDAAL – Een verdacht pakket is vanavond ontdekt in de Tuinstraat in Veenendaal, zo meldt de Politie Utrecht via X, het platform voorheen bekend als Twitter.

Als gevolg hiervan is de straat volledig afgezet. Als preventieve maatregel vindt er een evacuatie plaats van diverse woningen en de nabijgelegen horecagelegenheden. De aard van het pakketje is momenteel nog onduidelijk, verklaart een politiewoordvoerder.

Explosievenexperts van de politie waren als eersten ter plaatse maar konden niet direct vaststellen om wat voor pakket het ging. Hierdoor is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld om verder onderzoek te doen naar het verdachte object, voegt de woordvoerder toe.

Foto: Persbureau Heitink