Vrouw (36) doodgestoken op straat, verdachte meldt zich bij politie

Vrouw (36) doodgestoken op straat, verdachte meldt zich bij politie

Geplaatst op 5 februari 2024, om 08:43 uur

EINDHOVEN – In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 februari werd op de hoek van de Kruisstraat en de Pastoor Petersstraat een vrouw neergestoken. Zij werd met meerdere steekwonden naar een ziekenhuis vervoerd, waar ze korte tijd later overleed. In de zoektocht naar de dader werd een uitgebreid rechercheonderzoek gestart door een team grootschalige opsporing (TGO). In de loop van de zondag hielden agenten twee mannen uit Eindhoven aan, die zich onafhankelijk van elkaar bij de politie hadden gemeld.

Het slachtoffer is een 36-jarige Turkse/Bulgaarse vrouw die waarschijnlijk in Eindhoven verbleef. De vrouw werd tegen drie uur die nacht zwaargewond aangetroffen door passanten die de hulpdiensten alarmeerden. Zowel burgers, politiemensen als ambulancemedewerkers hebben er alles aan gedaan om haar leven te redden, maar dat mocht helaas niet baten. De politie startte direct een groot rechercheonderzoek en sprak al met meerdere getuigen. Het onderzoeksteam stelde vast dat het slachtoffer samen met een man, één van de later aangehouden verdachten, vanaf het Stratumseind te voet naar de Pastoor Petersstraat is gelopen. Daar troffen zij de tweede man, die inmiddels wordt verdacht de fatale steken te hebben toegebracht. Wat daarvoor de aanleiding is geweest wordt onderzocht. De andere verdachte werd in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld. Hij wordt er niet meer van verdacht het slachtoffer om het leven te hebben gebracht.

Onderzoek
Het rechercheteam zette er vol op in om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Al vanaf het eerste moment zijn ze non-stop bezig om de zaak op te lossen. Ze deden onder andere sporenonderzoek op de plaats delict, zetten speurhonden in, maakten met een drone luchtopnames en deden buurtonderzoek. Uiteraard gingen ze op zoek naar zoveel mogelijk bewakingsbeelden en bekeken ze de beelden die beschikbaar kwamen. Eén van de verdachten gaf zich aan bij de Belgische politie. Hij werd op verzoek daar aangehouden en er zal om overlevering van de verdachte worden verzocht. De andere verdachte meldde zich op een Eindhovens politiebureau. Agenten deden onderzoek in de woning van één van de mannen in de Kruisstraat.