Grote uitslaande brand op bovenste etage flat

Grote uitslaande brand op bovenste etage flat

Geplaatst op 5 februari 2024, om 08:20 uur

DORDRECHT – Een hevige brand heeft in de nacht van zondag op maandag de bovenste verdiepingen van een flatgebouw aan de Maarten Harpertsz Trompweg in Dordrecht geteisterd.

De brand, die uitbrak in de Short Stay Facility (SSF) van het gebouw, heeft ervoor gezorgd dat de negende tot en met de twaalfde verdieping onbewoonbaar zijn geworden, zoals aangegeven door de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Het vuur ontstond rond 00.20 uur op de elfde verdieping en verspreidde zich snel naar boven, waarbij ook de zijkant en het dak van het gebouw vlam vatten. De inwoners van het getroffen pand zijn per bus overgebracht naar het Van der Valk Hotel in Dordrecht.

Enkele bewoners zijn gecontroleerd op rookinhalatie, echter zijn er geen verwondingen gemeld. Het Rode Kruis is momenteel bezig met het opzetten van veldbedden voor diegenen die niet naar hun appartementen kunnen terugkeren aldus de Telegraaf.