Dollemansrit eindigt in aanhouding na flinke crash, meerdere gewonden

Dollemansrit eindigt in aanhouding na flinke crash, meerdere gewonden

Geplaatst op 4 februari 2024, om 21:17 uur

EINDHOVEN – In Eindhoven heeft de chauffeur van een bestelwagen een ernstig ongeluk veroorzaakt op de Geldropseweg. Op een kruispunt botste het bestelbusje tegen een personenauto, waardoor een ladder van het dak van de bus loskwam. Dit incident leidde ertoe dat een andere wagen moest uitwijken en vervolgens frontaal tegen een boom botste.

De bestuurder van de bestelwagen werkte niet mee toen hulpverleners hem eerste hulp probeerden te bieden. Uiteindelijk moesten politieagenten ingrijpen om de man te overmeesteren en onder controle te houden.

De hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances en brandweereenheden, kwamen massaal ter plaatse. Een bestuurder moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. De politie zette de kruising uitgebreid af om de grote groep toegestroomde toeschouwers op afstand te houden.

De chauffeur van het bestelbusje is onder spoedbegeleiding naar het ziekenhuis gebracht en is daar aangehouden. Er wordt onderzocht of hij onder invloed van alcohol was. Getuigen hebben verklaard dat ze het bestelbusje al eerder roekeloos zagen rijden en hierover een melding hadden gemaakt bij de politie.