Ex van vrouw steekt woning in brand en bedreigt politie, schoten gelost

Ex van vrouw steekt woning in brand en bedreigt politie, schoten gelost

Geplaatst op 3 februari 2024, om 23:31 uur

EINDHOVEN – Zaterdagavond heeft een verwarde man in Eindhoven een woning aan de Enzerink in brand gesteld. Bij aankomst van de hulpdiensten weigerde hij het pand te verlaten, bedreigde de brandweer en politie, en dreigde een wapen te gebruiken, wat leidde tot het afvuren van waarschuwingsschoten door de politie.

De brand, vermoedelijk veroorzaakt door het in brand steken van een bank, begon net voor 20:30 uur. De situatie escaleerde toen de man beweerde dat er zestien gasflessen in de woning waren, waardoor het gehele blok ontruimd werd. Uiteindelijk moest de brandweer een raam breken om de brand te blussen, terwijl de man binnen dreigde met een vuurwapen. Een arrestatieteam met honden moest ingrijpen om hem te arresteren; er werd echter geen wapen aangetroffen.

Het incident zorgde voor veel aandacht en de straat was geruime tijd afgezet. Er vielen geen gewonden, maar de man is wel naar het ziekenhuis gebracht voor controle na het inademen van rook.

Buurtbewoners identificeerden de man als de ex-partner van de woningeigenaar. De politie heeft bevestigd dat hij niet de eigenaar van de woning was.

Foto’s: Dave Hendriks