Vijftig vogels dood bij woningbrand

Vijftig vogels dood bij woningbrand

Geplaatst op 1 februari 2024, om 10:00 uur

KOOG AAN DE ZAAN – Tien woningen in Koog aan de Zaan moesten woensdag op donderdagnacht ontruimd worden na een brand in een hoekwoning aan de Breestraat. Een bewoner werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor onderzoek vanwege het inademen van rook.

De brand brak uit rond 01.45 uur, waarop de brandweer met meerdere eenheden arriveerde om de brand te bestrijden. Voorafgaand aan de brand hadden bewoners een knal in de woning gehoord. Drie personen zijn geëvacueerd uit het huis waar de brand begon. In het huis bevond zich ook een volière met vijftig vogels, die de brand niet hebben overleefd. De buurtbewoners die hun woningen moesten verlaten, werden opgevangen in een nabijgelegen kapsalon. De brandweer bestreed het vuur met behulp van vier blusvoertuigen, waarbij een deel van de bluswerkzaamheden van buiten de woning werd uitgevoerd vanwege de gevaarlijke situatie binnen. Rond 06.00 uur was de brand geblust en was er geen sprake meer van rookoverlast.

De hoekwoning heeft aanzienlijke schade opgelopen en is onbewoonbaar verklaard. Voor de bewoners is tijdelijke opvang geregeld. De duur van de herstelwerkzaamheden is onbekend, de oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Foto’s: AS Media