Burgemeester sluit woning na aantreffen hard- en softdrugs

Burgemeester sluit woning na aantreffen hard- en softdrugs

Geplaatst op 1 februari 2024, om 09:31 uur

BOSKOOP – Een burgemeester heeft woensdag een woning aan de Azalealaan in Boskoop voor drie maanden gesloten, vanwege de ontdekking eerder die maand van een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs in de woning door de politie. Op 11 januari is een 43-jarige Alphenaar als verdachte aangehouden.

In de afgelopen periode ontving de politie meerdere meldingen van drugshandel in de buurt, wat resulteerde in een doorzoeking van de woning aan de Azalealaan op 11 januari. Dit leidde tot de ontdekking van de hard- en softdrugs in de woning en de aanhouding van de 43-jarige verdachte. Hij is inmiddels voorgeleid en vrijgelaten. Er wordt nog steeds onderzoek verricht, waarbij niet kan worden uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Het gebruik en de handel van drugs kunnen aanzienlijke overlast veroorzaken voor bewoners. Deze activiteiten vinden vaak plaats in het illegale circuit, waarbij geweld vaak wordt toegepast. Dit geweld kan ook onschuldige omstanders schaden.