Drugs en contant geld ontdekt in woning, 51-jarige bewoner aangehouden

Drugs en contant geld ontdekt in woning, 51-jarige bewoner aangehouden

Geplaatst op 1 februari 2024, om 11:55 uur

TILBURG – De politie heeft tijdens een onderzoek in een woning dinsdagmiddag aan de Mascagnistraat diverse drugs aangetroffen, waaronder zowel soft- als harddrugs. De 51-jarige bewoner is gearresteerd en wordt vastgehouden. Hij zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze actie volgde op verschillende tips die aangaven dat er mogelijk drugshandel plaatsvond vanuit de betreffende woning.

Bij het politieteam Groene Beemden waren de afgelopen weken meerdere meldingen binnengekomen over het pand aan de Mascagnistraat, waar vermoedelijk drugshandel plaatsvond. Deze meldingen gaven aanleiding tot overlast en verdachte situaties. Verder onderzoek bracht voldoende bewijs naar voren om, in samenspraak met de officier van justitie, een doorzoeking van de woning onder leiding van de rechter-commissaris uit te voeren.

Tijdens de doorzoeking werden meer dan 100 gram hasj, bijna 200 gram hennep, ongeveer 380 gram cocaïne en 2000 gram amfetamine in beslag genomen. Deze drugs werden onder andere gevonden in het vriesgedeelte van de koelkast. Tevens werd een bedrag van 5000 euro aan contant geld in beslag genomen, en werd er een gestolen fiets aangetroffen in de berging. De 51-jarige bewoner is gearresteerd en wordt verdacht van drugsbezit en -handel. De politie heeft de gemeente Tilburg op de hoogte gesteld van deze bevindingen.

Foto: Politie