Twee mannen aangehouden voor vervalsen machtigingen en handtekeningen

Twee mannen aangehouden voor vervalsen machtigingen en handtekeningen

Geplaatst op 31 januari 2024, om 20:10 uur

DEN HAAG – Op 23 januari heeft de FIOD twee mannen (48 en 57) woonachtig in België aangehouden in Den Haag. Zij worden verdacht van valsheid in geschrift. Hun kantoren in Utrecht en de gemeente Bergeijk zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na aangiften van de gerechtshoven Amsterdam en Den Haag en informatie van de Belastingdienst over mogelijk misbruik van machtigingen en het doen van valse aangiften bpm (aanschafbelasting).

Beide mannen vertegenwoordigen cliënten in bpm-zaken bij de Belastingdienst, rechtbanken en gerechtshoven. Het vermoeden is dat zij dit in een aantal gevallen hebben gedaan zonder medeweten van cliënten. Om namens hen op te mogen treden, moeten zij in bezit te zijn van een door een cliënt afgegeven machtiging. Vermoedelijk hebben de verdachten machtigingen en handtekeningen vervalst.