Dierbare sieraden gestolen na babbeltruc bij 76-jarige vrouw

Dierbare sieraden gestolen na babbeltruc bij 76-jarige vrouw

Geplaatst op 31 januari 2024, om 19:50 uur

AMSTERDAM – Een 76-jarige vrouw is woensdag 10 januari het slachtoffer geworden van een babbeltruc in haar woning aan de Herengracht. De verdachte heeft voor een gigantisch bedrag, namelijk ruim 150.000 euro, aan persoonlijke bezittingen van het slachtoffer buitgemaakt. Bezittingen die stuk voor stuk erg dierbaar waren aan het slachtoffer. De politie doet onderzoek naar deze zaak.

Het is 10.30 uur in de ochtend als het slachtoffer wordt gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de bank. Onder het mom van verdachte transacties en een virus wordt er op het slachtoffer ingesproken. Al haar gegevens zouden op straat liggen. De zogenaamde medewerker verzekert het slachtoffer ervan dat er alles aan wordt gedaan om haar gegevens en bezittingen veilig te stellen en stelt allerlei vragen over de persoonlijke bezittingen die de vrouw thuis bewaart. Deze bezittingen kunnen uit voorzorg maar beter elders worden bewaard.

Als er ’s middags een medewerker aan de deur staat om de bezittingen van de vrouw op te halen, geeft ze deze dan ook te goeder trouw mee. Als de vrouw ’s avonds ziet dat er een groot geldbedrag van haar rekening is afgehaald, weet ze dat er iets goed mis is.