Twee aanhoudingen na straatroof

Twee aanhoudingen na straatroof

Geplaatst op 31 januari 2024, om 16:20 uur

ALMELO – Maandagmiddag 29 januari heeft de politie twee mannen van 40 en 32 jaar uit Almelo aangehouden, na een straatroof in de Sesastraat. Bij de straatroof werd een 79-jarige man door twee personen bedreigd en beroofd.

Rond 11:00 uur liepen er twee mannen op straat, waar het slachtoffer naar claxonneerde. Hierop werd door de mannen op de auto van het slachtoffer geslagen. Terwijl het slachtoffer aan hen vroeg waarom ze dat deden, openden zij het bijrijdersportier. Vliegensvlug pakte één van de mannen de telefoon van het slachtoffer en gingen ze er snel samen vandoor. Het slachtoffer heeft een poging gedaan om de mannen staande te houden en ging er achteraan. Die achtervolging werd abrupt beëindigd nadat hij door de verdachten met een bijtende stof in het gezicht werd bespoten.

Aanhouding buiten heterdaad
Nadat de politie was gebeld, werd direct een zoekactie naar de daders gestart. Agenten zagen al snel twee mannen die overeenkwamen met het signalement. Hierop hebben zij de twee verdachten aangehouden. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij de straatroof en zitten nog vast.