Familieleden vinden zelf slachtoffer onder het puin na explosie

Familieleden vinden zelf slachtoffer onder het puin na explosie

Geplaatst op 31 januari 2024, om 15:51 uur

ROTTERDAM – Na een explosie in Schannenkamp hebben familieleden van een slachtoffer zelf diens lichaam onder het puin aangetroffen. Een zeil wordt over het lichaam gelegd. Vandaag klommen meerdere familieleden over de afzettingen om bij de plek te komen, ondanks de sterke aanwezigheid van de politie.

De politie had eerder sloopwerkzaamheden ingezet om de zoekactie naar vermisten te vergemakkelijken. Ter plaatse beweerden de nabestaanden een been te hebben opgemerkt. De familieleden uitten onbegrip over de duur van de zoektocht naar de drie vermisten, wat leidde tot sterke emoties. De politie moest optreden omdat het gebouw op instorten staat en er mogelijk nog meer menselijke resten of belangrijk bewijsmateriaal aanwezig kan zijn. Het oorspronkelijke onderzoeksplan van de politie is door de acties van de familieleden aangepast. Forensische experts zijn nu bezig met het maken van een 3D-scan van het gebied voor een grondige analyse meldt de Telegraaf.

Er zijn zwarte afzettingen geplaatst rond de locatie waar het been zou zijn waargenomen. De familieleden verzamelen zich bij het politieafzetlint.

Foto’s: JB Media