Politie zoekt vier omstanders van dodelijk schietincident

Politie zoekt vier omstanders van dodelijk schietincident

Geplaatst op 31 januari 2024, om 17:40 uur

ZWOLLE – Het rechercheteam dat het dodelijke schietincident aan de Palestrinalaan van 21 december onderzoekt, is op zoek naar mogelijke getuigen. Rond 15.15 uur werd een 39-jarige man neergeschoten, hij overleed even later aan zijn verwondingen. Er is direct een groot onderzoek gestart en het onderzoeksteam is op zoek naar vier specifieke personen die mogelijk getuige zijn geweest.

Rond 15.15 uur kwam de melding dat er een man was neergeschoten bij de Glenn Millerflat aan de Palestrinalaan. Terwijl burgers het slachtoffer reanimeerden, ging de verdachte er vandoor in een auto. Agenten zetten het gebied af voor onderzoek en de inmiddels aangekomen ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis, maar hij overleed daar aan zijn verwondingen. De recherche is een groot onderzoek gestart. Diezelfde avond hielden we in Maarssen een 54-jarige man uit Zwolle aan op verdenking van betrokkenheid.

Het onderzoek heeft zich daarna gericht op het reconstrueren van de gebeurtenissen en de rol van de verdachte.
Op basis van het onderzoek weet de recherche dat er omstanders zijn die mogelijk iets gezien hebben, maar die het team nog niet heeft gesproken.