UPDATE: Speurhonden slaan aan tijdens zoektocht naar vermiste personen

UPDATE: Speurhonden slaan aan tijdens zoektocht naar vermiste personen

Geplaatst op 30 januari 2024, om 08:11 uur

ROTTERDAM – In Rotterdam is de brandweer op zoek naar drie mensen die vermist worden na een grote brand in een appartementencomplex aan de Schammenkamp. Er bestaat een mogelijkheid dat deze personen zich nog in het gebouw bevinden, zo bevestigt de brandweer na eerdere berichtgeving door Rijnmond. De politie heeft tegenover De Telegraaf verklaard: “We zijn dringend op zoek naar de oorzaak van de explosie.” Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s.

De brandweer heeft dinsdagochtend haar werkzaamheden afgerond en heeft het sein ‘brand meester’ gegeven. De politie zal nu onderzoek verrichten om de oorzaak van de explosie te achterhalen. Ondanks herhaalde pogingen is er geen contact geweest met drie personen. Er is in de middag met meerdere speurhonden gezocht naar de vermisten personen. Beide honden sloegen op diverse plekken aan.

Er is ten minste één persoon gewond geraakt, maar over de toestand van deze persoon is nog niets bekend. Bewoners van ongeveer enkele tientallen appartementen zijn op een andere locatie ondergebracht. De getroffen bewoners kunnen vanaf 08.30 uur terecht in het gebiedskantoor Feijenoord aan de Zuiderparkweg in Rotterdam.

De brand is maandagavond ontstaan door een explosie in een auto onder het complex. De Forensische Opsporing van de politie zal maandagochtend in de garage onderzoek doen naar de oorzaak van de explosie.

Foto’s JB Media