Drugsfabriek boven kinderdagverblijf: OM eist tot 7 jaar cel

Drugsfabriek boven kinderdagverblijf: OM eist tot 7 jaar cel

Geplaatst op 30 januari 2024, om 15:10 uur

AMSTERDAM – Bij een kinderdagverblijf in een appartement in Amsterdam werd in 2021 een illegale cocaïnewasserij ontdekt en ontmanteld.

Het Openbaar Ministerie eiste gevangenisstraffen van 3 tot 7 jaar tegen vijf verdachten die betrokken waren bij deze illegale operatie. De verdachten werden aangeklaagd op basis van bewijs, waaronder DNA-sporen en camerabeelden. Er werden ook chemische stoffen en materialen voor cocaïneproductie gevonden op verschillende locaties. De officieren van justitie benadrukten de risico’s van dergelijke illegale activiteiten voor de samenleving en de ernst van de georganiseerde criminaliteit.

Het strafproces wordt donderdag en maandag voortgezet met de pleidooien van de advocaten van de verdachten.