Dodelijk slachtoffer na brand: bewoner in auto overleden

Dodelijk slachtoffer na brand: bewoner in auto overleden

Geplaatst op 30 januari 2024, om 15:24 uur

DEN BOSCH – Na de brand op 17 januari in de parkeergarage aan de Velderwoude in Den Bosch, blijkt dat ongeveer een derde van de 22 onbewoonbare woningen volledig gesloopt en herbouwd moet worden. Een deel van de zwaar beschadigde appartementen kan worden hersteld door het aanleggen van nieuwe betonvloeren. Voor enkele woningen is de toekomst nog onzeker en vereist verder onderzoek. Het tragische overlijden van de bewoner in de brandende auto is bevestigd door de voorlopige bevindingen die zijn gedeeld met de getroffen bewoners, zoals medegedeeld door het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en een bewoner aan Omroep Brabant.

De brand in de parkeergarage ontstond nadat een bewoner onwel werd en met zijn auto tegen een muur botste, wat resulteerde in de brand die zich snel verspreidde naar andere voertuigen en de appartementen erboven. De meeste bewoners konden kort na de brand terugkeren naar hun woningen. Echter, 22 appartementen waren niet veilig om te betreden, en de bewoners verblijven nog steeds elders.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft technisch onderzoek uitgevoerd om te bepalen of deze woningen nog te redden zijn of gesloopt moeten worden. Nu is vastgesteld dat ongeveer een derde van deze appartementen volledig moet worden afgebroken en herbouwd, terwijl een ander deel kan worden hersteld met nieuwe vloeren. De resterende appartementen wachten op verdere onderzoeksresultaten om hun toekomst te bepalen. Voor de bewoners van de appartementen die kunnen worden hersteld, zal het nog minimaal anderhalf jaar duren voordat ze kunnen terugkeren naar hun woningen. Er zullen nieuwe vergunningen moeten worden aangevraagd en veiligheid heeft de hoogste prioriteit in dit proces. Het definitieve onderzoeksrapport wordt binnenkort verwacht.

Foto’s: Bart Meesters