VIDEO: Man dreigt huizen in brand te steken, politie schiet met beanbags

VIDEO: Man dreigt huizen in brand te steken, politie schiet met beanbags

Geplaatst op 29 januari 2024, om 14:32 uur

VEGHEL – Op de Espelaar in Vehgel werd maandagmiddag een man gearresteerd na dreigementen om een woning in brand te steken. Toen de politie hem thuis kwam ophalen, dreigde hij bovendien zijn eigen huis in brand te steken. Het arrestatieteam van de politie kwam in actie en gebruikte ‘beanbags’ – zakjes met loden kogeltjes bedoeld om iemand tijdelijk uit te schakelen – waarbij ze tweemaal op de man schoten. Hierna werd hij met blauwe plekken per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie meldde maandagmiddag over de poging tot aanhouding van een man met ‘onbegrepen gedrag’ die dreigde een huis aan de Espelaar in Veghel in brand te steken. Als voorzorgsmaatregel werd de hele straat afgezet met politielinten en waren er leden van de Dienst Speciale Interventies aanwezig.

Jerrycans met benzine in de woonkamer
De man werkte niet mee toen agenten hem probeerden te arresteren, en dreigde zelf zijn huis in brand te steken als ze binnen zouden komen.

De man had in zijn woonkamer jerrycans met benzine staan. Een onderhandelaar van de politie probeerde via een open raam de man te overtuigen om mee te werken.

Toen de man bleef weigeren, forceerde de politie de deur en waren er twee luide knallen hoorbaar. De politie gebruikte ‘beanbags’ om de man tijdelijk uit te schakelen.