Man pleegt zelfmoord met vuurwapen na confrontatie met politie

Man pleegt zelfmoord met vuurwapen na confrontatie met politie

Geplaatst op 26 januari 2024, om 19:40 uur

LANDGRAAF – In de vroege vrijdagochtend heeft een man zichzelf met een vuurwapen van het leven beroofd op de Groenstraat in Landgraaf, Limburg. Dit gebeurde op het moment dat agenten twee schoten op hem afvuurden. De man had omstreeks 0.45 uur de politie gebeld en aangegeven dat hij zelfmoord wilde plegen met een vuurwapen. Ondanks de inzet van de Dienst Speciale Interventies en een onderhandelaar slaagde de politie er niet in om hem te weerhouden.

Terwijl de man nog in contact was met de politie, verliet hij zijn woning en kwam hij in confrontatie met agenten buiten. Op dat moment trok hij zijn wapen en pleegde zelfmoord, terwijl tegelijkertijd agenten twee schoten in zijn richting afvuurden. Deze schoten raakten de man echter niet, volgens verklaringen van de politie. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. In samenspraak met het Openbaar Ministerie heeft de Rijksrecherche besloten geen onderzoek in te stellen naar het schieten door de politie.

Bij het doorzoeken van de woning van de man troffen agenten zwaar vuurwerk en munitie aan. Het Team Explosieven Verkenning van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie voeren momenteel onderzoek uit in de woning. Tijdens dit onderzoek is de Groenstraat afgezet.