Melding surfers in nood blijkt loos alarm

Melding surfers in nood blijkt loos alarm

Geplaatst op 24 januari 2024, om 15:35 uur

IJMUIDEN – Meerdere hulpdiensten zijn woensdagmiddag in actie gekomen nadat er een melding was binnengekomen dat er surfers in nood zouden zijn bij de Zuidpier in IJmuiden. Rond twee uur spoedden onder meer de brandweer, ambulance, reddingsbrigade reddingsmaatschappij, politie, koninklijke marechaussee zich naar de Zuidpier. Boven het incident heeft enige tijd een vliegtuig van de kustwacht rondjes gevlogen en een helikopter was onderweg om hulp te bieden.

Terwijl de massaal opgeroepen hulpdiensten naar de pier kwamen, kon de reddingsmaatschappij op het water contact maken met de surfers welke in nood zouden verkeren. Deze bleken echter niet in nood te verkeren waarna de reddingsactie kon worden gestaakt.

Bij de Zuidpier is momenteel een rode vlag gehesen.

Foto: Michel van Bergen