Vrouw (84) om het leven gekomen door misdrijf, verdachte (90) aangehouden

Vrouw (84) om het leven gekomen door misdrijf, verdachte (90) aangehouden

Geplaatst op 23 januari 2024, om 14:45 uur

AMSTERDAM – Op 19 januari krijgen hulpdiensten rond 09.30 uur een melding dat in een woning aan de Van Speijkstraat een brand zou zijn uitgebroken. In de woning blijkt een zwaargewonde vrouw te liggen. De vrouw, de 84-jarige bewoonster, overlijdt de volgende dag aan haar verwondingen.

De brandweer heeft de brand redelijk snel onder controle en treft in het huis het slachtoffer aan. Het slachtoffer blijkt meerdere steekwonden te hebben en wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas mag medische hulp niet meer baten en komt zij een dag later te overlijden.

De politie heeft het vermoeden dat de Amsterdamse door een misdrijf om het leven is gekomen. De 90-jarige medebewoner wordt, op 19 januari, aangehouden als verdachte. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident en het aansteken van de brand. Op maandag 22 januari is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man veertien dagen langer vast blijft zitten.

De recherche gaat voorlopig uit van het scenario dat de zaak zich in de relationele sfeer heeft afgespeeld. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.