Drugsonderzoek leidt tot vier aanhoudingen en vondst grote som geld

Drugsonderzoek leidt tot vier aanhoudingen en vondst grote som geld

Geplaatst op 24 januari 2024, om 18:22 uur

VIANEN – Naar aanleiding van een lopend drugsonderzoek heeft de politie op woensdag 24 januari 2024 vier mannen aangehouden op verdenking van het handelen in soft- en harddrugs. Bij het doorzoeken van hun woningen werd ruim 75.000 euro gevonden, evenals meerdere dure sieraden en een hoeveelheid soft- en harddrugs.

Actiedag

De basisteams De Copen en Lekpoort deden geruime tijd onderzoek naar een criminele groep die vanuit Vianen soft- en harddrugs zou verhandelen in verschillende gemeenten. Tactisch onderzoek, waarnemingen en het afluisteren van telefoongesprekken resulteerden in een goed beeld van deze groep. Op basis daarvan kon de politie op woensdag 24 januari vier aanhoudingen verrichten.

Doorzoekingen

Tijdens de actiedag werden drie woningen aan de Stammershoefstraat, de straat Vijfheerenlanden en de Benedictushof doorzocht. Tijdens één van de doorzoekingen gedroeg een familielid van een verdachte zich erg verdacht: hij wilde de woning met een smoesje verlaten. Daarop besloten de agenten het familielid te fouilleren. Het familielid had onder zijn jas een blok geld verstopt ter waarde van ruim 60.000 euro. Ook deze man werd aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Bovendien werd zijn woning aan de Vijfheerenlanden doorzocht.

Na de doorzoekingen in de woningen werd vervolgens nog een scooter bij een woning aan de Arianehof onderzocht. Uit diverse (anonieme) meldingen die in het onderzoek waren meegenomen, kwam naar voren dat in deze scooter softdrugs zou liggen. Dat bleek inderdaad het geval: een kleine voorraad softdrugs is in beslag genomen.

Resultaten

De actie leverde vooralsnog vier aangehouden verdachten op: allen mannen uit Vianen van 17, 23, 26 en 31 jaar. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. Daarnaast nam de politie twee voertuigen in beslag, ruim 75.000 euro aan contant geld, diverse verdovende middelen (soft- en harddrugs) en een aantal zeer dure sieraden. Het onderzoeksteam zet het onderzoek voort.