Grote brand in flat snel onder controle

Grote brand in flat snel onder controle

Geplaatst op 22 januari 2024, om 17:15 uur

AMSTERDAM – De brandweer is maandagmiddag met veel materieel uitgerukt naar een grote brand in twee woningen aan Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost.

De brand woedde op de zesde etage en is inmiddels uit. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De hulpdiensten werden rond 15.00 uur opgeroepen naar de brand in het flatgebouw. Kort daarna schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’, waarbij brandweervoertuigen uit omliggende regio’s werden opgeroepen.

De brandweer wist het vuur van twee kanten van de flat te bestrijden. De brand is vermoedelijk ontstaan op het balkon, aldus de brandweer. Vanwege de brand zijn meerdere woningen tijdelijk ontruimd. De brandweer verricht metingen om de woningen vrij te kunnen geven.

Foto’s: Michel van Bergen