Ravage na ongeval, bestuurder uit auto geslingerd

Ravage na ongeval, bestuurder uit auto geslingerd

Geplaatst op 21 januari 2024, om 07:57 uur

EINDHOVEN – Op de Winston Churchilllaan is vannacht een zwaar ongeval gebeurt. Een Volkswagen met daarin 2 jonge mannen crashte op een vluchtheuvel en nam een reclame zuil en een lichtmast mee. Zowel de brandweer, politie, meerdere ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse.

Getuigen verklaren dat de wagen vlak voor het ongeval hard door de straat reed, ook zou de auto een taxi hebben geraakt een kruising een paar honderd meter voor de crash.

De taxi vervoerde op dat moment klanten, maar besloot achter de volkswagen aan te rijden nadat ze elkaar geraakt hadden. Enkele honderden meters verderop raakte de auto op hoge snelheid een vluchtheuvel waar een reclamezuil, verkeersbord, en lichtmast op stonden.

De bestuurder werd volgens omstanders uit de auto geslingerd en kwam op straat terecht, een bijrijder nam in eerste instantie de benen, maar kwam al snel terug naar de plek van de crash. Of de bijrijder misschien weg rende om hulp te halen is niet duidelijk.

De bestuurder raakte zwaargewond, en verloor bloed. Voor hem kwam de traumaheli ter plaatse. Hij is onder begeleiding van de trauma arts naar Tilburg vervoerd. De bijrijder is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis om de hoek gebracht.

De weg is door het ongeval een aantal uur dicht, de brandweer is om hulp gevraagd bij het opruimen van brokstukken en reinigen van het wegdek.