Dronken bestuurder botst tegen boom en raakt gewond

Dronken bestuurder botst tegen boom en raakt gewond

Geplaatst op 21 januari 2024, om 07:37 uur

HELVOIRT – In de vroege uren van zondagochtend vond er op de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt een eenzijdig ongeluk plaats, kort na twee uur. Een auto, komende uit de richting van Helvoirt en onderweg naar Cromvoirt, raakte van de weg, botste tegen een boom, en kwam tot stilstand op het wegdek.

Het ongeval resulteerde in een wegdek vol auto-onderdelen, waarbij zowel de accu als het motorblok uit de auto werden geslingerd en op de weg en gedeeltelijk in een sloot belandden. De bestuurder, een man, raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch vervoerd. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was, waarop hij door de politie werd aangehouden. Het ongeval wordt verder onderzocht door de politie.

De weg was tijdelijk afgesloten en een bergingsbedrijf heeft het beschadigde voertuig weggehaald. Na de melding van het ongeval arriveerden de brandweer, politie en ambulance snel ter plaatse.

Foto’s: Bart Meesters