Man (62) aangehouden bij grote brand

Man (62) aangehouden bij grote brand

Geplaatst op 20 januari 2024, om 15:19 uur

TERNEUZEN – Politieagenten hielden zaterdagochtend een 62-jarige man uit Terneuzen aan. De politie onderzoekt of hij iets te maken heeft met de brand die zaterdagochtend woedde in een gebouw aan de Zeelandlaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit, maar houdt alle opties open.

Op zaterdag rond 07.00 uur kwam bij het Operationeel Centrum een melding binnen dat er een man op of naast de N61/N290 liep. Vrijwel tegelijkertijd kwam er een melding binnen dat er brand woedde in een gebouw aan de Zeelandlaan.

Man aangehouden
Een politieagent, die naar de melding over de lopende man ging, trof op de Hoofdweg, ter hoogte van de kruising met de Spuiweg en de Maassingel, een man aan die naar brand rook. Hij hield de man, een 62-jarige inwoner van Terneuzen, vervolgens aan op verdenking van brandstichting. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

De brandweer ontfermde zich ondertussen over de brand aan de Zeelandlaan en schaalde op naar middelbrand. Tijdens de bluswerkzaamheden zijn onder andere tankautospuiten uit Sluiskil en Zaamslag ingezet. Al snel was duidelijk dat het gebouw niet meer te redden was. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Omdat het niet veilig is om het gebouw binnen te gaan, wordt het pand met een bouwkraan stukje voor stukje gesloopt, zodat de brandweer die delen kan nablussen. Dat kan nog enige tijd duren.