Ravage na ongeval, bestuurders hebben engeltje op schouder

Ravage na ongeval, bestuurders hebben engeltje op schouder

Geplaatst op 18 januari 2024, om 17:58 uur

OSS – Op de Macharenseweg in Oss heeft donderdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Rond 16.15 uur botsten een auto en een tractor in een flauwe bocht met hun linker voorzijden op elkaar. Dit resulteerde in aanzienlijke schade en een chaotische situatie. De tractor liep een beschadigde velg en band op, terwijl de auto volledig werd vernield. Op de weg lagen brokstukken en zelfs een wiel van de auto verspreid. De bestuurder van de tractor liep een hoofdwond op, maar kon ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De bestuurder van de zwaar beschadigde Renault Clio kwam er zelfs zonder lichamelijk letsel vanaf en ontsnapte enkel aan de schrik. Na het ongeval vreesde hij even dat zijn auto in brand zou kunnen vliegen, omdat er rook vrijkwam, maar dit bleek vermoedelijk afkomstig van de geactiveerde airbags. Volgens beide bestuurders verschilden hun verklaringen over de toedracht van het ongeval, wat nader onderzoek door hun verzekeringsmaatschappijen vereist.

Als gevolg van het ongeval werd de weg tijdelijk afgesloten, waarbij verkeer richting Macharen werd omgeleid via het naastgelegen fietspad en verkeer richting Oss alternatieve routes moest nemen.

Foto’s: Gabor Heeres