9 jaar cel voor man (62): gebruikte zwaar gehandicapte zus als seks-lokkertje

9 jaar cel voor man (62): gebruikte zwaar gehandicapte zus als seks-lokkertje

Geplaatst op 18 januari 2024, om 17:04 uur

OSS – De rechtbank heeft een 64-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar voor het seksueel misbruiken van zijn geestelijk gehandicapte zus en het laten misbruiken door andere mannen. Na zijn gevangenisstraf kan de man ook onder toezicht worden gesteld en behandeld. Een 56-jarige man uit Veghel krijgt 3 jaar cel voor zijn aandeel, terwijl een 81-jarige man uit Drempt 12 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, krijgt.

Het misbruik werd ontdekt toen de man uit Oss zijn 71-jarige zus terugbracht naar haar woonvoorziening en een verzorger bloed in haar incontinentieluier aantrof. Medisch onderzoek bevestigde seksueel misbruik. De politie arresteerde de broer en na onderzoek werden ook mannen uit Uden, Tilburg en Drempt gearresteerd. De verdachte uit Oss zocht online contact met mannen en gebruikte zijn zus om seks met hen te hebben. Hij deed zich voor als haar neef en legde uit dat ze geestelijk gehandicapt en niet in staat was om te praten. De mannen hadden seks met elkaar en met de vrouw, waarbij sommige handelingen strafbaar waren. Een man uit Tilburg werd echter vrijgesteld van vervolging omdat hij uiteindelijk geen seksuele handelingen verrichtte. De verdachte uit Oss lokte ook twee andere mannen om seks te hebben met hem en zijn zus, maar het kwam niet tot een afspraak.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte zijn zus slechts als een middel zag om toegang te krijgen tot seks met andere mannen. Hij zocht dagelijks online contact met mensen en voerde vaak seksuele gesprekken, vaak met betrekking tot zijn zus. Hij leek weinig besef te hebben van de ernst van zijn daden en minimaliseerde zijn eigen aandeel. Naast de gevangenisstraf legde de rechtbank ook een gedragsbeïnvloedingen en vrijheidsbeperkende maatregel op, zodat de verdachte na zijn gevangenisstraf onder toezicht kan worden gesteld en behandeld indien nodig.