Judotrainer (39) misbruikte jarenlang minderjarige leerlingen

Judotrainer (39) misbruikte jarenlang minderjarige leerlingen

Geplaatst op 18 januari 2024, om 14:59 uur

OLST – Een bekend gezicht in de judowereld had het vertrouwen van zijn minderjarige leerlingen. Maar van dat vertrouwen heeft de 39-jarige judotrainer uit Olst volgens de rechtbank ernstig misbruik gemaakt. De man is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan hij 14 maanden daadwerkelijk de gevangenis is moet, voor het seksueel misbruiken van meerdere minderjarige judoka’s.

“Verdachte heeft stap voor stap toenadering gezocht tot de slachtoffers”, aldus de rechtbank. De ontucht met drie meisjes vond plaats tussen 2015 en 2019 in onder meer Dedemsvaart en Slagharen. Daarnaast misbruikte hij de afgelopen jaren ook een minderjarig meisje uit Assen. Een van de minderjarige judoka’s, nu 22 jaar oud, was veertien jaar toen het misbruik zou zijn begonnen.

De man ontkend de aantijgingen tijdens de rechtszaak. “We hadden een affaire”. “We hebben weleens gezoend. En ik besefte ook dat dit niet goed was vanwege het leeftijdsverschil. Ik walg ook van mijzelf als ik daar aan terugdenk.” Maar volgens de rechtbank is bewezen dat hij van meerdere minderjarige meisjes hun borsten, billen en vagina’s betast heeft, en ook de vagina van een van de slachtoffers met zijn vinger is binnengedrongen.