Twee aanhoudingen, 120 kilo henneptoppen aangetroffen

Twee aanhoudingen, 120 kilo henneptoppen aangetroffen

Geplaatst op 17 januari 2024, om 10:59 uur

SITTARD – Bij een verkeerscontrole op de Leyenbroekenweg zijn woensdag 10 januari twee kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen in een auto. De bestuurder, een 31-jarige man uit Sittard werd aangehouden. De 35-jarige bijrijder uit Brunssum probeerde te vluchten maar kon door middel van het stroomstootwapen worden aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. Uit nader onderzoek aan de auto bleek ook nog 100 gram wit poeder en pepperspray aanwezig te zijn.

Tijdens een zoeking onder leiding van de rechter-commissaris in de woning van de man uit Brunssum werden in totaal 120 kilo gedroogde henneptoppen en hennepgruis aangetroffen. Alle verdovende middelen zijn in beslag genomen.