Grote brand in parkeergarage nadat auto door muur rijdt

Grote brand in parkeergarage nadat auto door muur rijdt

Geplaatst op 17 januari 2024, om 10:01 uur

DEN BOSCH – Op woensdagochtend brak een grote brand uit in een parkeergarage aan de Velderwoude in Den Bosch, mogelijk veroorzaakt door een ongeval in de parkeergarage.

Rond kwart voor negen werd de brandweer opgeroepen. Volgens een omstander zou een auto tegen een muur in de parkeergarage zijn aangereden, waarna de brand uit brak. De bestuurder van het voertuig is gereanimeerd door de hulpverleners. Een traumateam kwam met de helikopter naar het adres van de brand.

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en is ter plaatse met drie brandweerwagens. Ook is er een speciaal redvoertuig ingezet voor het redden van personen vanaf hogere posities. Alle appartementen boven de garage zijn geëvacueerd. Er is aanzienlijke zwarte rookontwikkeling vanuit de parkeergarage gemeld.

Foto’s: Bart Meesters