Inbreker wordt betrapt en breekt been tijdens klopjacht

Inbreker wordt betrapt en breekt been tijdens klopjacht

Geplaatst op 16 januari 2024, om 00:44 uur

NUENEN – Nuenen kampte sinds december met een opmerkelijke toename van inbraken. De meest recente poging vond plaats vanavond, wat opnieuw tot politieactie leidde. Daarbij is een inbreker aangehouden met een gebroken been.

Bij een poging tot inbraak werd een verdachte betrapt door oplettende buurtbewoners terwijl hij in een dakgoot stond en een raam probeerde te forceren. De politie reageerde snel en massaal, mede door de recente reeks inbraken in de regio.

Na een grondige zoekactie en het omsingelen van de wijk, leidde een spoor van voetafdrukken in de verse sneeuw de politie naar de verdachte. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in een steegje in een achtertuin, enkele huizen verwijderd van de inbraaklocatie. De verdachte, die bij zijn val van een dak zijn been had gebroken, kon zich niet meer verplaatsen.

Onder het toeziend oog van de buurtbewoners werd de verdachte per ambulance afgevoerd. De politie benadrukt het belang van waakzaamheid onder burgers en de effectiviteit van hun snelle reactie in dergelijke situaties. Verdere onderzoeken naar de inbrakengolf zijn gaande, en de politie blijft alert op verdachte activiteiten in het gebied.

foto’s & video: Emergency Response Photographer