Automobilist (31) vlucht voor de politie maar botst tegen lantaarnpaal

Automobilist (31) vlucht voor de politie maar botst tegen lantaarnpaal

Geplaatst op 16 januari 2024, om 08:39 uur

DONGEN – In Dongen hielden agenten van Basisteam Langstraat vannacht een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Agenten zagen de man over de Bolkensteeg rijden met behoorlijke snelheid. Ook de winterse omstandigheden leken de man niets uit te maken.

Op de Hamsesticht, waar maximaal 30 km/u is toegestaan, verhoogde de man zijn snelheid nog meer en leek hij weg te willen rijden van de agenten. Na een paar honderd meter verloor de man de macht over het stuur, slipte hij en klapte vervolgens tegen een lantaarnpaal.

De man vluchtte vervolgens de auto uit en rende weg, waarna de agenten de achtervolging te voet inzetten. De man werd gesommeerd te blijven staan, waarna hij zijn vlucht staakte. De man bleek een ongeldig rijbewijs te hebben, waarna hij werd aangehouden.

De man wordt verdacht van het rijden met een ongeldig rijbewijs en het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg, met een aanrijding tot gevolg. De man is inmiddels invrijheidgesteld en zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor zijn acties.