Ongevallen door sneeuwbuien, pas op want het kan glad zijn

Ongevallen door sneeuwbuien, pas op want het kan glad zijn

Geplaatst op 15 januari 2024, om 08:33 uur

NUENEN – Een auto is op de A270 ter hoogte van Nuenen in de richting van Eindhoven van de weg geraakt tijdens een hevige sneeuwbui.

De auto raakte van de weg en ramde een camera mast die naast de snelweg stond. Daarna raakte de auto nog een aantal struiken en een klein hekwerk voordat deze tot stilstand kwam. Meerdere politiewagens en een ambulance kwamen ter plaatse.

De camera mast die omver werd gereden is van de Automotive Campus, de A270 tussen Helmond en Eindhoven wordt vaak gebruikt als test weg. Daarom staan er over een lengte van een aantal kilometer grote masten met camera’s naast de weg.

Op het moment van het ongeval sneeuwde het hevig, en het zicht was beperkt.

Tilburg
Vanmorgen omstreeks 05:45 uur is er een auto van de weg geraakt op de N261 in Tilburg. Door de hevige sneeuwval en winterweer raakte de auto vermoedelijk in de slip en kwam in de sloot terecht. Ook reed de bestuurder nog een verkeersbord uit de grond. Politie brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De brandweer heeft de man uit zijn auto gehaald. Hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: Toby de Kort